Herstellen

Na jaren van wetenschappelijk onderzoek is het Zweedse onderzoekers gelukt om een medisch hulpmiddel te ontwikkelen dat de potentie heeft om sluitspier-, middenrifbreuk en of maaggerelateerde klachten te verminderen. Hierdoor is het mogelijk om de oorzaak van uw klachten eenvoudig zelf te behandelen. Het hulpmiddel werd enkele jaren terug door het Zweedse bedrijf MYoroface onder de naam IQoro op de markt gebracht. IQoro wordt in Zweden al jaren met succes toegepast bij reflux (maagzuur), Barret, middenrifbreuk (hiatus en sliding hernia), slaapapneu/snurken en slikklachten.

Onlangs heeft de National Institute for Health and Care Excellence in Engeland IQoro officieel erkend als behandeling voor middenrifbreuk en reflux.

ZO WERKT HET
De behandeling bestaat uit een oefening die u drie keer per dag doet. U stopt de IQoro in uw mond, houdt uw lippen op elkaar en trekt de IQoro aan de hendel naar voren. Dit doet u per sessie drie keer 10 seconden met enkele seconden rust tussendoor. Hierdoor versterkt u uw zwakke diafragma (middenrif) waardoor deze na verloop van tijd sterker wordt. Hierdoor zal de maag langzaam dalen met als effect dat klachten afnemen en bij sommige mensen zelfs helemaal verdwijnen. Ook versterkt het de functie van een zwakke sluitspier met als gevolg dat er minder maagzuur de slokdarm in kan terugstromen.

De meeste mensen ervaren de positieve effecten na 3-8 maanden oefenen. Het is belangrijk om na deze periode regelmatig een oefening te blijven doen om het diafragma sterk te houden. De behandeling is eenvoudig, veilig en kent geen bijwerkingen. Hooguit voelt u de eerste paar dagen een lichte spierspanning bij de maag of borst.

In onderstaande video ziet u hoe de oefening werkt.

IQoro is een neuromusculair hulpmiddel. Dit wil zeggen dat bepaalde hersenendelen tijdens het oefenen worden gestimuleerd, wat weer effect heeft op lichamelijke processen en bepaalde spiergroepen. IQoro is verkrijgbaar in twee kleuren met een versie voor kinderen tot 12 jaar en een versie voor volwassenen. Het medische hulpmiddel kost €172 inclusief verzendkosten.

Goed om te weten:

  • IQoro is gepatenteerd en is wetenschappelijk en klinisch onderzocht.
  • IQoro heeft een CE keurmerk (class 1 medical device) en is gecertificeerd voor verkoop in de EU en EEA.
  • IQoro komt niet aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.
  • De behandelmethode is nieuw en nog nauwelijks bekend bij Nederlandse/Belgische artsen en specialisten. U kunt het gebruik van IQoro met uw behandelaar bespreken en hem of haar naar deze website doorverwijzen.
DISCLAIMER
Middenrifbreukherstellen.nl en .be maken geen onderdeel uit van IQoro of MYoroface AB.